Energetska masaža po meridijanima

0
56
masaža tijela

Sama riječ energetska masaža, navodi nas na razmišljanje da tijelom treba poteći neka nova energija koja će uskladiti duh i tijelo. Energetska masaža potječe iz tradicionalne kineske, indijske i japanske medicine i svakoj je cilj unaprijediti i poboljšati protok energije u čovjekovom tijelu.

Dugotrajnim i stoljetnim proučavanjem došlo se do zaključka da je upravo energija glavni ključ i pokretač za suzbijanje mnogih bolesti pa je tako svaki višak ili manjak energije stvarao neravnotežu u tijelu, odnosno bolest. Upravo ta životna energija protječe energetskim kanalima, odnosno meridijanima koji su usko povezani s unutarnjim organima našeg tijela i ona je zaslužna za stanje našeg uma i njegove reakcije, što u kratkim crtama možemo okarakterizirati – kakve su vam misli – takvo je vaše duhovno stanje.

Energetskom masažom dovodi se mentalno stanje, psihičko i fizičko u jedan balans, ravnotežu, odnosno cjelokupnom obnovom i dovođenjem nove pozitivne energije u organizam, svaki klijent će osjetiti promjenu na svom tijelu, a kroz 48 sati energije će se izmjenjivati u organizmu i posložiti upravo onako kako je ima svaki zdravi čovjek.

Energetskom masažom oslobađaju se bilo koje vrste napetosti, razgibavaju se mišići, ligamenti, zglobovi, djeluje se na živčani sustav, cirkulaciju, dišne puteve te se vraća gipkost i ravnoteža duha i tijela. Pomaže kod kroničnih probavnih smetnji, kroničnih upalnih procesa, vratnog dijela kralježnice, lumbalnog dijela kralježnice, bolova u ramenima, kod tjeskobe i straha, kod jakih glavobolja i migrena, smanjuju se bolovi kod predmenstrualnog sindroma, pomaže kod neredovitih mjesečnica, kroničnog umora, poremećaja sna.

Iznimno je učinkovita kod emotivno slomljenih osoba pa će u tom slučaju tom vrstom masaže klijentu pomoći kod oslobađanja velikog bijesa i tuge. Potiče ga na samopouzdanje, a porastom takve energije ona će djelovati na svijest čovjeka. S obzirom na to da se vraća jedno blagostanje, potpuno opuštanje, vraća se i nova snaga, motivacija i sreća. Masažom se također može djelovati na sprječavanju bolesti.

Tu možemo navesti nama već poznate energetske masaže kao što su tajlandska, ayurvedska, tui na masaža, masaža amma, te shiatsu masaža.

Tajlandska i ayurvedska masaža obje su indijskog podrijetla. Tajlandska masaža traje od sat i trideset do dva sata i trideset minuta i masira se cijelo tijelo rukama, palcima, prstima, šakama, podlakticama, stopalima, pa čak i laktovima uz primjenu određene mješavine eteričnih ulja.

Ayurvedska masaža traje otprilike jedan sat i cijelo vam je tijelo namazano toplim uljem, a izvodi se istezanjem, udaranjem, gnječenjem i drugim kretnjama koje se nižu prema vrlo preciznom redu, uključujući i masažu cijele glave koja je također nauljena.

Masaža tui na izvodi se oko trideset minuta do jednog sata. Praktičar pregledom vašeg jezika, mjerenjem pulsa, promatranjem držanja vašeg tijela, vašeg izgleda i pitanjem o vašoj prehrani doći će do zaključka što se treba tretirati na vašem tijelu. Vi u ovom slučaju ležite obučeni na podu i praktičar istezanjem veoma precizno obrađuje vaše tijelo. Katkada je potrebno lagano udaranje ili se može koristiti i kombinacija ostalih masaža.

Masaža amma se može izvoditi bilo gdje i na bilo kojem mjestu, jer praktičar sobom nosi poseban stolac koji je namijenjen toj vrsti masaže. Kod svakog tretmana maser prilagođava svoje kretnje i njihov ritam energetskom stanju vašega tijela, traje oko jedan sat, a pretežno se izvodi u sjedećem položaju gdje je klijent obučen. Masaža se izvodi najčešće prstima i laktovima koji pritišću na određene točke.

Shiatsu masaža služi u svrhu otklanjanja umora, bolova i ukočenosti mišića, a to znači pritisak prstima. Izvodi se na podu i klijent je obučen.

Što na kraju reći o energetskoj masaži nego to da bi se svi trebali tretirati masažama barem jednom mjesečno, a koju vrstu ćete odabrati, to je stvar individualnosti. Ono što vas najviše privlači. to i izaberite i uživajte te podarite svojem tijelu dugovječnu mladost i gipkost, a duši mir i blagostanje.

Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.