Hrana koja ubrzava metabolizam

0
38
zobena kaša

S toplijim vremenima počinje se nositi tanka i kratka odjeća, a neki se baš nakon duge zime i ne osjećaju najbolje kada dijelove tijela izlažu pogledima.Osim vježbanje, zdravom i uravnoteženom prehranom možemo poboljšati svoj izgled. Pritom je najbolje jesti one namirnice koje nam dodatno pomažu sagorijevanjem kalorija i ubrzavanjem metabolizma.

Ovo su one koje bismo trebali što češće konzumirati kako bismo bili zadovoljni svojim izgledom.

Jogurt

Postoji mnogo jogurta, no ovdje se misli na onaj obični, a ne voćne koji su obogaćeni raznim šećerima.

Jogurti sadrže dosta kalcija koji pomaže da vaše tijelo ne zadržava masti. Isto tako, posebna grupa jogurta, probiotici, su prilično učinkoviti i uspješni u uklanjanju masti s trbuha. Jogurte jedite svakodnevno kako bi vaše tijelo redovito imalo izvor kalcija.

Ljute papričice

Malene čili papričice su ljute i na taj način sagorijevaju masti. To je sve zbog spoja koji se zove kapsaicin i koji doprinosi sagorijevanju.

Zeleni čaj i kava

Zeleni čaj potiče sagorijevanje masti i na taj način potiče mršavljenje.
Mnoge će razveseliti i činjenica da kava potiče rad metabolizma. Najbolje je popiti dvije šalice kave dnevno, a posebno ju je dobro i učinkovito popiti prije tjelovježbe.

Grah

Grah je pun vlakana koja potiču rad metabolizma. Sadrži i otporni škrob, kao i neke druge grahorice kao što je leća pa pomažu sagorijevanju kalorija. Stoga neka se grah nađe što češće na vašem stolu.

Losos i tuna

Razlog zbog čega je dobro konzumirati losos i tunu su omega 3 masne kiseline koje naročito dobro utječu na metabolizam. Osim što sagorijevaju masti pomažu u izgradnji mišićnog tkiva. Neka se ove namirnice nađu na vašem meniju barem dvaput tjedno.

Cimet

Cimet pomaže održavati šećer u krvi, a nije nezdrav kao obični šećeri. Stoga ga je dobro dodavati u što više jela kako ne biste imali dodatnu potrebu za šećerima.

Zobena kaša

Najzdraviji doručak koji možete konzumirati je sigurno onaj od zobene kaše. Ona će nahraniti vaš organizam vlaknima i pomoći ubrzati metabolizam. Možete je obogatiti isto tako zdravim sjemenkama lana ili nekim orašastim voćem (bademi, lješnjaci, orasi).

Istraživanja su pokazala da one osobe koje jedu zobenu kašu za doručak nakon nekog vremena ubrzaju metabolizam za otprilike 10 posto.

Foto: Alena Haurylik/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here