Kako da ručnici ostanu mekani

0
39
ručnici za peglanje

Svi volimo mekane i mirišljave ručnike kojima se brišemo nakon tuširanja, a daju nam osjećaj svježine i ljepote. No, s vremenom, koliko god mi stavljali omekšivača, ručnici postaju tvrđi i grublji. Nekada nam to daje osjećaj gruboće prilikom brisanja tijela i to nam nikako ne odgovara.

No, to ne znači da isti ručnik više ne možete napraviti mekanim i podatnim. Baš kao da je upravo stigao iz trgovine.

Kako ručnike ponovno učiniti mekanima?

Jedan od najčešćih razloga zašto vaši ručnici gube na mekoći je jer ih stavljate u perilicu s još puno drugog rublja, jednom riječju, pretrpali ste perilicu.

Tako se ručnici ne mogu dobro oprati, niti isprati i na njima ostaju tragovi prljavštine, a ponekad i deterdženata. Stoga idući put ne pretrpavajte perilicu.

Još jedan razlog vezan za pranje može uzrokovati tvrdoću ručnika, a to je da stavljate previše deterdženta. Od straha da ćete staviti premalo i da se vaše rublje neće dobro oprati, radite upravo suprotno. Rezultat s previše deterdženta je vrlo sličan onome s premalo, mogu se stvoriti bakterije, a vaši ručnici nisu ni čisti, ni mekani.

Nije deterdžent jedino što može ostati na rublju i ručnicima te ih činiti krutima. Isto se događa ako stavite previše omekšivača. Čak se preporučuje omekšivač ponekad uopće ne koristiti nego umjesto njega staviti alkoholni ocat. On ima isti učinak kao omekšivač što se tiče omekšivanja rublja, a sigurno je da će u potpunosti ispariti, a ne zadržati se na rublju kao što može biti slučaj s omekšivačem.

Još jedan mali trik mogao bi vas dovesti do ponovno mekih ručnika, a to je da ih netom prije ubacivanja u sušilicu, ako je koristite, protresete.

Uz ovih nekoliko savjeta, brzo ćete i jednostavno ponovno imati lijepe, svježe i što je najbitnije, mirišljave ručnike, s kojima ćete se s guštom brisati nakon tuširanja.

Foto: Picsfive/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.