Kako napraviti šećernu pastu

0
48
glatka koža

Depilirati neželjene dlačice na koži možete na više načina, a jedan od najpopularnijih je depiliranje neželjenih dlačica šećernom pastom. Još od davnih dana žene primjenjuju depilaciju šećernom pastom, a neke od njih postupak primjenjuju u svome domu. Šećernu pastu možete jednostavno napraviti i sami.

Brojne su prednosti depilacije neželjenih dlačica šećernom pastom, a jedna od njih je i to što nema alergijskih reakcija i iritacije kože, a sve zato što se šećerna pasta sastoji samo od prirodnih sastojaka. Svi ti prirodni sastojci od kojih se sastoji šećerna pasta za depilaciju neželjenih depilacija, samo dodatno hrane kožu.

Depilacija šećernom pastom posebno se preporučuje za depilaciju intimnih dijelova tijela, koji su posebno osjetljivi. Osim intimnih dijelova tijela, šećernom pastom možete depilirati i dijelove tijela na kojima su vam popucali kapilari ili su vam proširene vene.

Šećernu pastu možete napraviti i sami u svome dome, a trebat će vam prirodni sastojci koje svakodnevno upotrebljavate.

Domaću šećernu pastu za depiliranje napravite tako da pomiješate pola šalice vode, pola šalice svježeg soka od limuna i dvije šalice šećera.

Navedene sastojke dobro promiješajte i stavite u duboku posudu. Posudu stavite na laganu vatru, pa kuhajte šećernu pastu na visokoj temperaturi oko pet minuta.

Kada smjesa prilikom kuhanja zakipi, maknite je s vatre i ulijte u staklenu i steriliziranu posudu. Kada je gotova smjesa izgleda poput karamelizirane smjese koju upotrebljavate za pripremu kolača.

Sada smjesu ostavite da se ohladi, ali ne u potpunosti. Kada smjesa dobije željenu temperaturu, a to je da je topla i da se jednostavno razdvaja, znači da je spremna za upotrebu. Ako je smjesa pregusta, kapnite u nju par kapi vode, kako bi ju razrijedili.

Prije samog postupka depilacije koža treba biti čista i suha. Dlačice smiju biti najduže oko pet milimetara. Pastu uvijek lijepite na dio tijela koji želite depilirati, u suprotnom smjeru od rasta dlačica. No, prilikom čupanja neželjenih dlačica šećernom pastom, pastu vučete u smjeru rasta dlačica.

Nakon što dlačice uklonite, kožu isperite mlakom vodom i namažite za kraj hidratantnom kremom.

Foto: Valery121283/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here