Kako naučiti dijete da spava

0
13
beba spava

Kako uspavati svoje dijete i postići da svaki dan ide spavati u normalno vrijeme, pitaju se mnogi roditelji. Uspavljivanje djeteta ponekad se može činiti kao prava znanost, a kako bi to što lakše postigli u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Kada bebu trebate presvući tijekom noći, obavljajte to tako da je ne probudite. To ćete postići tako da je presvlačite bez maženja, odugovlačenja, obraćanja i sa što manje svijetla. Pažnju prilikom presvlačenja pružajte bebi tijekom dana, kako bi beba mogla razlikovati dan i noć.

Beba od dva mjeseca može naučiti sama se uspavati, tako da nakon uobičajenog rituala prije spavanja, bebu spustite u krevetić i napustite prostoriju. U početku će beba plakati, no ubrzo će shvatiti da je vrijeme za spavanje pa će popustiti i zaspati. Za samo par dana, beba će zaspati bez problema nakon što je spustite u krevetić, i vama će noć biti olakšana, jer će se usred noći znati sama uspavati zbog ovog postupka.

Za vrijeme spavanja nemojte bebu presvlačiti ako baš ne trebate. Što manje aktivnosti u noćnim satima, to bolje, kako bi beba shvatila da je noć i da je vrijeme samo za spavanje.

Dijete koje spava do jutra i koje prespava noć, može nakon nekog vremena početi se buditi u noćnim satima. Ako beba poremeti san, te u krevet odlazi kasnije, važno je da joj ritual promijenite. Pa tako dijete počnite stavljati svaku večer malo ranije u krevet, kako bi uhvatila naviku ranijeg odlaska u krevet. Svaku večer jednostavno malo po malo pomičite vrijeme odlaska u krevet unazad, i stvari će se brzo vratiti na staro.

Beba mora znati koje je njezino mjesto za spavanje, pa tako ako uspavljujete svoju bebu, uspavljujte je u blizini mjesta na kojem spava. Kada beba shvati u kojoj je prostoriji, znat će da je vrijeme za spavanje.

Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.