Kako njegovati kosu

0
56
lijepa kosa

Što utječe na kvalitetu vaše kose, ta kako možete sa samo par trikova popraviti izgled vaše kose, donosimo u nastavku.

Stres može utjecati na kvalitetu i zdravlje vaše kose. Ako ste pod velikim stresom zbog gubitka posla, prekida ljubavne veze, ili bilo koje tako velike situacije moguće je da će vam s glave pasti koja vlas više, ali ubrzo će sve doći na svoje. A što se tiče uobičajenog svakodnevnog stresa, on ne može utjecati na opadanje kose, tako da ne morate brinuti.

Kada ženama počne rasti sijeda kosa, najradije bi ju iščupale, ali to nije pametna odluka! Čupanjem sijedih vlasi, možete oštetiti korijen kose, te vam se na tom mjestu mogu stvoriti ožiljci i rane.

Ako svaki puta prilikom pranja kose svoju kosu šamponirate dva puta kako bi sigurno uklonili sve nečistoće iz nje, za tim nema potrebe. Jedno temeljno i dobro šamponiranje kose, je sasvim dovoljno da ukloni sve nečistoće koje su se nakupile.

Oduvijek se govori kako bojanje kose uništava i oštećuje kosu, ali to je bila istina nekada, danas su boje za kosu napravljene po drugačijoj recepturi, te se nakon njihove primjene kosa lakše raščešljava, održava te joj se vraća sjaj.

Nekada se vjerovalo kako se za sjaj i kvalitetu kose, kosa treba što više i dulje četkati. Ali to naravno nije istina, štoviše potpuno je krivo! Previše četkanja uništava kosu, pa ga je najbolje izbjegavati! Kosu četkajte samo kada za tim stvarno ima potrebe i kada morate napraviti frizuru.

Ako mislite da će vam često skraćivanje kose pomoći da vaša kosa raste brže, u potpunom ste krivu. Rast kose ne može ubrzati šišanje nego samo vaši hormoni. Kosa mjesečno naraste za 1,5 cm a ako je vi stalno skraćujete, kosa će vam stalno biti iste dužine. To, naravno ne znači da trebate prestati sa šišanjem kose, šišajte s vremena na vrijeme vrhove, kako bi vaša kosa izgladala što zdravije.

Tko god misli da ravna i tanka kosa ne može izgledati bujno, u krivu je. Da bi ravna i tanka kosa izgledala bujno, dovoljno je na nju staviti na nekoliko minuta vruće i velike viklere, kako bi ona dobila na gustoći. Tankoj i ravnoj kosi najbolje stoje frizure do ramena, te nikako dulje od toga.

Foto: coka/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here