Kako se riješiti natečenih očiju

0
18
maske na očima

Kako bi vaše oči izgledale što svježije te kako bi uklonili mogućnost nastajanja tamnih krugova oko očiju, velikih podočnjaka, bolnih i umornih oči, u nastavku vam donosimo par savjeta što trebate raditi, a da vam oči izgledaju svježe i zdravo.

Ponekad tamne krugove oko očiju, kao i umorne oči, uzrokuje PMS. Ako je to razlog za vaše umorne oči, utješite se time da će ubrzo proći PMS i da će se vaše oči vratiti u normalu. Za vrijeme PMS-a obvezno izbacite slanu hranu s jelovnika te pijte što više zelenog čaja.

Koliko ćete biti zdravi, uvelike ovisi o vrsti i načinu prehrane. Čovjek je upravo ono što jede, a ako se ne hranite zdravo i redovito, nemojte niti očekivati da ćete izgledati savršeno i biti puni energije. Ako želite biti što zdraviji i izgledati što ljepše jedite samo zdravu hranu, a masnu i slanu hranu izbjegavajte. Obratite pažnju na unos željeza u organizam.

U organizam morate svakodnevno unositi dovoljno tekućine, što znači barem 8 čaša vode dnevno. Voda je najpoželjnije piće za zdravlje, a dovoljno vode u organizmu smanjit će i natečenost očiju.

Krema za sunčanje može biti od velike pomoći za otečene oči. Zaštitite kožu oko očiju kako biste spriječili njezino starenje. Svaki dan prije izlaska iz stana na područje oko očiju nanesite adekvatnu kremu sa zaštitnim faktorom kako bi zaštitili osjetljivu kožu oko očiju.

Prije polaska na spavanja osvježite svoje oči. Koliko god vam ovaj postupak izgledao besmislen, vjerujte pomaže! Prije spavanja s očiju uklonite svu šminku,pa na oči stavite hladan i mokar ručnik, koji će osvježiti oči i pripremiti ih za zdravi san.

Kako bi svoje oči njegovali na pravilan način, koristite proizvode za njegu oko očiju na bazi vode. Nikako nemojte koristiti proizvode na bazi ulja, jer oni nisu zdravi za oči, te stvaraju natečenost oko očiju.

Natečene oči mogu uzrokovati razne alergije, ali i neki medicinski simptomi, poput bolesti jetre. Najvažnije je da otkrijete uzrok natečenosti očiju, kako bi ih mogli adekvatno liječiti.

Foto: Kamil Macniak/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here