Kako zadržati optimizam

0
50
vesela žena

Optimizam nije u nikom urođen, on se uči i mnogi ga tek spoznaju u odrasloj dobi. Ne postoji problem koji je nerješiv, ako dobro potražite rješenje naći ćete ga. Rješavajte one probleme koji su prisutni.

Negativno iskustvo

Ako vam se dogodila neka neugodna situacija recite sami sebi da će to brzo proći. Pronađite nešto dobro na što taj neugodan događaj neće utjecati i nikako si nemojte nanositi krivnju. Loše iskustvo pretvorite u nešto dobro, u događaj iz kojeg ste nešto naučili.

Pozitivno iskustvo

Kod pozitivnih iskustava treba se uvjeriti da će ti dobri učinci trajati dugo, najbolje bi bilo da promislite koji su vas događaji doveli do tog pozitivnog iskustva. Kad ste shvatili koji su događaji bili od presudne važnosti, pokušajte što više zasluga pripisati sebi. Samo se prepustite i uživajte u pozitivnom iskustvu.

Početni strah pretvorite u izazov

Sa svojim se strahovima najbolje suočiti na način da ih pretvorite u izazove. Nemojte dopustiti da vas strahovi ometaju u postizanju nekog cilja. Oslobodite se svih strahova tako da pretvorite strah u novi izazov. Na taj ćete način puno lakše doprijeti do cilja i bit ćete samouvjereniji.

Nemojte kriviti druge

Nemojte druge oko sebe kriviti za svoje neuspjehe, za svoje neuspjehe ste u većini slučajeva krivi baš vi. Koliko to grubo zvučalo to je istina. Vi sami odlučujete što ćete učiniti, sami odlučujete hoće li vaš život biti u krizi ili neće. Ako pozitivno razmišljate za vas nema krize, morate vjerovati u sebe i raditi na tome da vam bude bolje.

Pozitivan stav

Najčešće ljudi koji ostanu bez posla gube vjeru u sebe, što je potpuno krivo. Treba učiniti baš suprotno, treba uvjeriti um da ćete uspjeti. Pokušajte se svako jutro probuditi s pozitivnim mislima koliko god to teško bilo, morate naučiti svoj um da razmišlja pozitivno. Postavite si cilj i plan, i u mislima gledajte ostvarenje tog cilja.

Teško je funkcionirati bez pozitivne energije jer u suprotnom dolazi do nakupljanja stresa, a u težim slučajevima i do početnih stadija depresije nakon čega može doći do ozbiljnih bolesti. Zbog toga je potrebno pronaći način kako svesti količinu negativne energije na najmanju moguću mjeru.

Foto: fotum/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here