Namirnice koje se ne smiju podgrijavati

0
49

Često nam nakon jela ostane hrane koju kasnije jedemo, bilo podgrijanu, bilo hladnu. Ipak, pritom bismo trebali voditi računa jer nisu sve namirnice dobre, niti zdrave kada ih se podgrije. Evo onih na koje biste trebali pripaziti.

Pečeno crveno meso

Bilo koja vrsta mesa, bilo da se radi o teletini, piletini, junetini ili janjetini, nikako ne biste smjeli podgrijavati. Ako vam ga ostane slobodno ga pojedite hladnoga. Ponovnim zagrijavanjem, promijeni se cijeli sastav namirnice, koja onda postaje teško probavljiva.

Juha

Iako vam se čini da je podgrijana juha jednako ukusna i dobra kao i kad ste je prvi put jeli, to baš i nije tako. Bilo da se radi o juhi s povrćem ili mesnoj juhi, nije dobro ponovno grijati njezine sastojke. To ne znači da juhu koja vam je ostala trebate baciti. Jednostavno je procijedite i onda oslobođenu povrća ili mesa, podgrijte. Ipak, nemojte s istom juhom to raditi više od dva puta.

Perad

Piletina je većini ljudi meso koje najviše konzumiraju. Takvo meso isto kao i crveno biste trebali jesti isključivo hladno. Ako vam ostane pripremite si neku zgodnu salaticu da ne bude suho. Razlog je isti kao i kod crvenog mesa. Grijanjem meso mijenja kemijska svojstva i ono što je hranjivo u njima postaje pogubno za vašu probavu. Isto vrijedi i za salamu i bilo koje mesne proizvode. Tako na primjer, nemojte grijati niti pizzu ili različite tople sendviče koje ste već grijali. Radije sve to pojedite hladno ili bacite. Vaš želudac će vam itekako biti zahvalan.

Za sve ostalo kada imate nedoumica biste li grijali ili ne, radije nemojte. Što se tiče umaka, bilo bijelih ili crvenih, njih bez straha možete grijati i zamrzavati u hladnjaku.

Foto: Robyn Mackenzie/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here