Neugodan zadah iz usta

0
24
ispiranje usta

Loš zadah je odličan primjer za to kako tijelo ima ograničen broj načina na koji reagira ako smo prema njemu loši ili mu ne dajemo dovoljno brige. Uzroke lošeg zadaha najčešće nalazimo u problemima sa zubnom higijenom koja je loša i nedovoljna. No, postoje i drugi uzroci lošeg zadaha koji vam stvara nesigurnost u društvu.

Velik dio lošeg zadaha zapravo dolazi iz želudca. Uzrok je slaba probava. Mnogima je problem jer nemaju dovoljno klorovodične kiseline koja razgrađuje bjelančevine i ostalu hranu, pa bi trebali kapsule koje u sebi sadrže kombinaciju enzima i klorovodične kiseline.

Kako biste odredili koliko vam kapsula treba, isprobajte sljedeći trik. Uzmite jednu kapsulu klorovodične kiseline prije obilnog obroka. Kod sljedećeg velikog obroka uzmite dvije, pa tri i tako dalje.Nastavite tako sve dok ne osjetite toplinu trbuhu. Zatim od toga oduzmite jednu kapsulu i to je prava doza koja vam je potrebna da bi vaša probava bila kako treba,

Dobro je uzimati i probiotičke dodatke. U svoju prehranu svakako uvedite Acidofil jer ima dobrih bakterija koje pospješuju vašu probavu. Isto tako, bit će učinkovito ako su svoju prehranu dodate što više cjelovitih namirnica,a iz nje izbacite hranu punu masti i šećera koja pridonosi probavnim problemima.

Prirodni osvježivači daha

Što se tiče prirodnih osvježivača, tu daleko prednjače peršin i metvica. Takav lijek protiv neugodnog zadaha poznat je i koristi se već tisućama godina. Ovo je još bolji izbor ako su uzrok vašeg lošeg zadaha luk ili češnjak. Peršin sadrži mnogo klorofila i otud njegova dobrobit.

Osim ove dvije već spomenute biljke, pri rješavanju problema neugodnog zadaha pomoći će i biljke poput korijandera, đumbira, kumina i komorača. Žvakanje sjemenki komorača na prirodan način osvježit će vaš dah.

Kombiniranjem ovih prirodnih osvježivača i kapsula klorovodične kiseline najbrže ćete doći do rješenja problema s neugodnim zadahom. Probiotike također uzimajte barem jednom dnevno dok se situacija sa zadahom barem malo ne riješi.

Foto: Daria Filimonova/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here