Prirodno sredstvo protiv nametnika

0
12
miš sa sirom

Imate neželjene goste u svom domu kao što su mravi, mušice, stonoge, žohara, miševi i ostali sitni nametnici? Želite li ih se riješiti bez puno muke i problema, te što prije? Srećom, znamo najbrže načine za to.

Prvo što trebate učiniti prije nego se upustite u suzbijanje nametnika je to da saznate o kojoj se točno vrsti nametnika radi. Kada ste to saznali onda se možete posvetiti konkretnim mjerama kako ih se riješiti.

Mravi se možete riješiti pomoću ovog brzog i jednostavnog recepta:

  • 2 jušne žlice kvasca
  • 1 jušnu žlicu šećera otopite u 1/2 l vode

Prelijte u plitke posude i razmjestite po stanu ili po kući. Mravi će se razbježati i ako nanjuše listove rajčice ili svježe krasuljice.
Osim toga, mravlje puteve posipajte solju, praškom za pecivo ili kamencem, i mravi će nestati.

Žohari su posebno neugodni nametnici, koji nam izazivaju i osjećaj straha. Možete ih istjerati iz udubina i rupa u kuhinji pomoću kamfora. Potom sve rupe pomno zatvorite kitom i masom za fuge.

Na mjestu gdje se žohari zadržavaju možete staviti krpu koju ste umočili u pivo. Krpu potom ubacite u kipuću vodu.

Još gori nametnici od žohara su miševi. Ako se u kući pojavi miš, nije vam prijeko potrebna zamka. Umjesto nje stavite svežnje paprene metvice, prave kamilice ili posude s uljem od paprene metvice.

Ako pak želite nadmudriti i namamiti miševe, nasjeckajte bademe nasitno i posipajte brašnom ili šećerom u prahu. Pri probavljanju gorkih badema stvara se opasna cijanovodična kiselina kod miševa.

Što se tiče mušica, evo savjeta za jednu dobru preventivnu mjeru; ako na prozorskim klupicama držite ricinus, bosiljak ili rajčicu u teglama, mušice će izbjegavati vaš dom. Ista stvar je i ako objesite svežanj metvice ili lavande.

Velika prednost ovih načina rješavanja nametnika iz svog doma je što su ovo sve prirodna sredstva koja nemaju u sebi štetnih kemikalija kao ona kupovna koja sadrže otrovne supstance, stoga u nijednom smislu ne mogu naštetiti, a postižu isti rezultat!

Foto: dervish11/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.