Problemi sa spavanjem

0
55
spavanje uz sat

Problemi s nesanicom mogu biti prilično neugodni. Najgore od toga je što se ujutro probudite umorni i iscrpljeni, a zapravo ste u krevetu proveli i osam sati. Razlozi nesanice su individualni, a jedan od najčešćih razloga je stres. Stvar je u tome što nam nesanica dodatno pogoršava situaciju.

Ipak, možda nije sve u stresu, već radite neke stvari koje vam povećavaju nesanicu,a da toga uopće niste svjesni.

Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći riješiti probleme s nesanicom.

Nemojte piti kavu predvečer, ni navečer. Isto vrijedi i za zeleni čaj koji u sebi ima kofeina. Nemojte nositi laptop sa sobom u krevet. Mnogo ljudi ide spavati s laptopom, misleći da će ih to uspavati, međutim upravo suprotno. Svjetlo laptopa samo će vas dodatno razbuditi. Stoga, kad idete u spavaću sobu, ostavite laptop izvan nje (po mogućnosti i mobitel).

Uspostavite rutinu pri odlasku na spavanje. Vaše tijelo neće dobro prihvatiti ako jednu večer idete spavati u 22 sata, iduću večer u 1… Bilo bi dobro okvirno odlaziti spavati u otprilike isto vrijeme.

Popijte biljni čaj. Različiti biljni čajevi mogu vas uspavati pa ih možete popiti prije spavanja. Izaberite čaj od lavande, kamilice i osjećat ćete se puno spokojnije.

Prije spavanja si pristavite toplu kupku koja će totalno opustiti cijelo vaše tijelo. U nju možete kapnuti eterična ulja koja imaju uspavljujući efekt, posebice ulje od lavande.

Opustite se. Nemojte prije spavanja razmišljati o računima koje niste platili, problemima u odnosu s partnerom ili poslu koji niste obavili. To će vas samo uznemiriti i pospješiti nesanicu, a to vam je najmanje potrebno. Opustite se dubokim disanjem, čitajte neko lagano štivo i bit će vam puno bolje.

Foto: Tom Wang/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here