Što izgled govori o zdravlju

0
38
umorna žena

Vaše tijelo je vaš najbolji saveznik, u dobru i u zlu. Ono nas uvijek alarmira ukoliko mu nešto fali, a te znakove nikako ne bi smjeli zanemarivati. Ponekad se radi o rutinskim, a ponekad može upozoravati i na neki malo ozbiljniji zdravstveni problem.

Evo nekih od znakova koji su najčešći pokazatelj da nešto nije u redu.

1. Tamni krugovi oko očiju

Radi se o podočnjacima, a osim sa neispavanošću, mogu biti povezani i s različitim alergijskim reakcijama. U tom slučaju dobro je provjeriti jeste li na što alergični tako da vam, u slučaju ako jeste, liječnik može pripisati određenu terapiju.

2. Ispucani kutovi usana

Ispucane usne su jasan pokazatelj da vam nedostaje vitamin B i željezo. Taj problem najlakše i najefikasnije možete riješiti promjenom prehrane na način da unosite više zelenog povrća. Ovaj simptom može biti i bolan.

3. Slabljenje kose

Ovo je čest problem kod žene, osobito kod onih anemičnih. Prorijeđenost kose mogu uzrokovati često i problemi sa štitnjačom. I u ovom slučaju može pomoći ako jedete hrnau koja je bogata željezom.

4. Osip praćen svrabom

Na sve osipe postoje adekvatne kreme i masti, no što ako one ne pomažu? U tom slučaju možda imate celijakiju. To je bolest čiji je simptom osjetljivost na gluten. Ovisno o trajanju, može ostaviti trajnu kroničnu štetu crijevima. Za ovu bolest ne postoji neki univerzalni lijek, već je potrebno izbjegavati gluten.

5. Pucanje noktiju

Ako su ruke previše u vodi, često perete, lako dolazi do lomljenja noktiju. To bi moglo značiti da trebate nadomjestiti B7 vitamin. A isto tako, lomljivi nokti mogu ukazivati na gljivičnu infekciju, ali probleme sa štitnjačom. Dobro je da na to obratite pozornost i pronađete uzrok pucanja noktiju.

6. Zatvor

Prije svega, ukazuje na to da bi bilo dobro da promijenite prehranu jer vam nešto u njoj ne odgovara. Potrebno vam je unositi više hrane bogate vlaknima.

Ako ste se najednom počeli debljati, ili vam pucaju nokti, svakako trebate naučiti što to znači i pravilno nahraniti svoje tijelo.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here